POPŻ PODPROGRAM 2020 – efekty - Oficjalna strona Ośrodka Pomocy Społecznej w Ożarowie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij

Ośrodek Pomocy Społecznej w Ożarowie - POPŻ PODPROGRAM 2020 – efekty

Informacje

Siedziba ośrodka

Urząd Miasta

  • Zobacz też

  • Kontakt

    Ośrodek Pomocy Społecznej w Ożarowie
    ul. Leona Mazurkiewicza 19
    27-530 Ożarów
    tel/fax 15 8610368,
    tel. 15 8610325,
    tel. kom. 504 013 275
    e-mail: sekretariat@opsozarow.pl
    REGON: 005660630
    NIP: 8631091192

POPŻ PODPROGRAM 2020 – efekty


Ośrodek Pomocy Społecznej w Ożarowie z terenu województwa świętokrzyskiego przy współpracy ze Świętokrzyskim Bankiem Żywności w Ostrowcu Świętokrzyskim realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2020 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2020 – październik 2021.

Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, mus jabłkowy, powidła śliwkowe, fasolka po bretońsku);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, płatki owsiane, ryż biały, kasza jęczmienna, herbatniki maślane, kawa zbożowa rozpuszczalna),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, szynka wieprzowa mielona, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy).

Pomoc żywnościowa trafiła do 900 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa świętokrzyskiego
Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 38,58 ton żywności;
  • 4500 paczek żywnościowych;
  • 0 posiłków;

W ramach POPŻ Podprogram 2020 dla osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 5 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:

  • edukacji finansowej – 2 spotkania dla 36 uczestników
  • żywieniowo dietetycznych – 2 spotkania dla 31 uczestników
  • Kulinarnych - 1 spotkanie dla 4 uczestników
  • Niemarnowania żywności - 0 spotkań dla 0 Uczestników