Warsztaty kulinarne dla osób objętych Programem Operacyjnym Pomoc Żywnościowa na lata 2014-2020.
24 listopada 2016
Dnia 21.11.2016r. w Środowiskowym Domu Samopomocy w Ożarowie odbyły się warsztaty kulinarne dla osób objętych Programem Operacyjnym Pomoc Żywnościowa na lata 2014-2020 w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.
Podmiotem działania był Świętokrzyski Bank Żywności z Ostrowca Świętokrzyskiego.
Temat działania: Nie marnować żywności „Co gotować z resztek” oraz warsztaty kulinarne sporządzanie różnego past i smarowideł do chleba.
W warsztatach uczestniczyło 20 osób z terenu gminy Ożarów. Zainteresowanie ze strony uczestników było duże, padały pytania na temat zdrowej żywności, wykorzystania resztek oraz szybkich i tanich przepisów na różnego rodzaju przekąski.
W części praktycznej zostały wykonane dwie pasty, które uczestnicy mogli degustować. Każdy z uczestników wyszedł zadowolony ze szkolenia z nowymi pomysłami kulinarnymi.
Kolejne zajęcia ( warsztaty dietetyczne i zdrowego żywienia) odbędą się w dniach 2. 12 i 7.12.2016r. o godzinie 10.00 w Środowiskowym Domu Samopomocy w Ożarowie.